OVER RINSKE

Ik ben Rinske (48 jaar), samenwonend met mijn partner Bert en onze 2 kinderen en sta gelukkig en gezond midden in het leven. Mijn passie voor gezondheid ontstond al op jonge leeftijd, toen ik zelf te maken had met gezondheidsuitdagingen, medicatiegebruik en enkele ziekenhuisopnames. Hoewel ik aanvankelijk droomde van een carrière als arts, nam het lot een andere wending door 5 keer uitloten. Daarop koos ik voor een studie farmacie en werken als ziekenhuisapotheker, geboeid door de complexiteit, multidisciplinaire setting en directe patiëntenzorg.”

In de loop van mijn carrière groeide mijn besef van de beperkingen van de Westerse gezondheidszorg, vooral bij chronische aandoeningen. Dit motiveerde me om mijn expertise uit te breiden met aanvullende opleidingen. Ik begon steeds meer te zoeken naar oorzaken van klachten (zowel fysiek als mentaal) en het begrijpen van de complexe mechanismen van gezondheid. Ik bestudeerde factoren als voeding, slaap, beweging, suppletie, mentale kracht en het stimuleren van de energiecirculatie. Ondanks dat sommigen deze domeinen als alternatief beschouwen, is er een groeiend corpus van wetenschappelijk onderzoek en casuïstiek dat hun belang onderstreept.

Zelf slaagde ik er ook in om medicatievrij te worden en een gezonde levensstijl te bereiken. Alles bij elkaar leidde dit ertoe dat ik begin 2020 voor mezelf begon en De Nutritheker heb opgericht. Hierin combineer ik mijn ervaring als ziekenhuisapotheker bij o.a. het verantwoord afbouwen van medicatie, met expertise in leefstijl, orthomoleculaire therapie, Body Mind Reset, yoga en systemisch coachen.

Of het nu gaat om kinderen, ouders of werknemers die worstelen met gezondheidsproblemen of mentale belemmeringen, ik sta klaar om hen te begeleiden naar een betere gezondheid en gelukkigere levenskwaliteit. Mijn aanpak is warm, direct en doelgericht, waarbij we samen de prioriteiten bepalen en de route naar hun doelen uitstippelen.

Naast individuele begeleiding deel ik mijn kennis graag als docent of spreker op congressen, en stimuleer ik kennisdeling door expertise uit verschillende vakgebieden samen te brengen tijdens kennisbijeenkomsten en symposia.

Ik kijk ernaar uit om je te mogen begeleiden of om samen te werken aan mijn missie voor meer gezondheid en welbevinden.ARTIKELEN INTERVIEWS

Meer weten over de interactie tussen voeding en geneesmiddelen?

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief.